Zorg bij dementie en Alzheimer

Zelfstandig en menswaardig leven

Introductie

Bij de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie verandert er veel in uw leven en dat van uw familie. Bij Henriette Roland Holst bieden we u graag de zorg, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig en menswaardig kunt leven. Wat kunt u nog zelf? Wat wilt u nog zelf? Onze speciaal opgeleide zorgmedewerkers zijn er voor u en de mensen om u heen.

Een veilige en huiselijke woonomgeving bij dementie

Hoe graag u dat ook zou willen, soms gaat thuis wonen met dementie (tijdelijk) niet meer. Dan is het prettig om te weten dat verpleeghuis Henriette Roland Holst u een veilige en huiselijke woonomgeving biedt. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijkheid, leefgewoonten en uw situatie.

  • Groepsverzorging bij oriëntatie- en geheugenproblemen
    Bij oriëntatie- en geheugenproblemen en beginnende dementie kan het prettig zijn dat u wat ondersteuning en begeleiding krijgt. Op onze afdeling Groepsverzorging bieden we dat. U verblijft gewoon in uw eigen zorgappartement met zit-/slaapkamer en eigen badkamer, maar brengt de dag door in onze huiskamer met de naam ‘Pluk de dag’. In de huiskamer eet u samen en kunt u meedoen aan activiteiten die passen bij uw persoonlijke interesses en mogelijkheden. Dankzij groepsverzorging heeft u meer structuur in uw dag en kunt u langer zelfstandig blijven wonen.

 

  • Wonen op de woongroep
    Heeft u dementie en is het belangrijk dat u achter veilige deuren verblijft? Dan kunt u terecht op onze woongroep. ’s Nachts slaapt in uw eigen kamer. Overdag kunt u samen met andere bewoners terecht in de gemeenschappelijke huiskamer, waar u leeft, eet en – als u dat wilt – meedoet aan bijvoorbeeld een spelletje. Dit alles onder begeleiding van deskundige zorgmedewerkers en enkele vrijwilligers.

Huisje van toen: terug naar oude tijden

Verpleeghuis Henriette Roland Holst heeft een speciale ruimte ingericht als huisje van toen. Meubels en spullen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 helpen u om herinneringen op te halen – ook wel reminiscentie genoemd. Zo krijgen onze zorgmedewerkers een duidelijker beeld van wie u bent, wat u gevormd heeft en wat u bereikt heeft in uw leven.